Hej! Jag heter Sarah Ejermark, är 51 år och tränar och tävlar mitt halvblod Oblix i hoppning och dressyr. Jag har tränat för Maria Sundin på Sporre Academy vid ett par tillfällen och varit på hennes gruppföreläsning och det var då som jag förstod att det var mer mental träning jag behövde för att kunna komma vidare. Det handlar ju faktiskt mest om det som pågår i mitt huvud, mina tankar och känslor som jag inte är medveten om, men som sätter käppar i hjulet i olika situationer. Jag bokade in några privata sessioner med Maria för att hjälpa mig hitta VAR mina mentala spärrar låg (jag red fel väg hela tiden…. Sååå tråkigt) och genom övningar och prat kom vi fram till bra och nåbara mål och att jag fokuserade på helt fel saker när jag red. Jag var sååååååå rädd att göra fel att jag slutade göra rätt. Det blev ett uppvaknande för mig. Sen såg jag att det fanns en webbaserade kurs så den hoppade jag på direkt.

På webbinariet var vi fem personer som skrattade och delade upplevelser och erfarenheter med varandra samtidigt som Maria ledde webbinariet på Zoom. Varje tillfälle höll på ungefär en timme, en och en halv varje gång. Maria guidade oss igenom de olika delarna i kursen med att sätta mål till spänning kontra avspänning till att kolla av vem och/eller vilka i ens ”team” faktiskt tillförde något. Galet bra insikter och framför allt att få höra att man inte satt själv i båten var så skönt. Vi hade alla också fått tillgång till den enskilda helt webbaserade kursen “Equevent Confidence” som är en självstudiekurs med ridövningar, ”snack” från Maria, beskrivande texter på ridövningar, mål med mera, vilken jag gjorde mellan webbinarietillfällena. Jag sög lite på de olika delarna i kursen för jag ville inte att allt det härliga skulle ta slut. Jag gjorde en modul, skrev och reflekterade och tog med mig allt in i min egen ridning allteftersom jag genomförde kursen. Ytterligare en galet bra del var de nedladdningsbara ljudfiler och instruktioner jag fick för att lära mig fysisk och mental avslappning med från Uneståhl Education. DOM har verkligen gjort skillnad för mig och jag har nu lärt mig hur jag kan förmedla att jag är nöjd och glad till Obbe bara genom dessa övningar.

Under den senaste månaden har jag verkligen fått uppleva skillnaden tillsammans med min häst. Vi har varit på ett par Pay & Jump och nollat i 1.20 och 1.30. Vi fick 68% i vårt första försök i en MsvC:1, visst jag red fel väg en gång MEN jag tog det inte så hårt, omfokuserade på rätt sak igen och genomförde programmet (det blev 68% i alla fall…..), och i dag på träningen fick jag uppleva hur jag genom avslappning och lätt kommunikation får min häst att börja lära sig de första stegen framåt mot piaff och passage. Jag använder mig av mina övergångar och rutan i varje uppvärmning. Ibland blir det bara det, men då har vi fått en fin träning i alla fall. Summan av kardemumman är nog att jag har slutat göra det så svårt för mig själv utan bara GÖR!

Tack Maria!