Jag tog i kontakt med Maria under en tid då jag kände att det mentala påverkade mig negativt, och jag visste inte riktigt hur jag skulle ta mig vidare. Jag var extremt självkritisk, och hade svårt att släppa och gå vidare.

 

Att arbeta enligt Sporre Academy’s system har hjälpt mig hitta fokus i vardagen och att alltid ha en plan. Det har även hjälpt mig att förbättra min koncentration, avspänning och hur jag ska släppa de tankarna som stör mig.

Jag startar alla mina pass enligt Sporre Academy’s system med övergångar på samtliga utav mina hästar. Den pigga lite halvgalna hästen lugnar sig, och den trögstartade lite sega hästen piggnar till. Vi snackar ihop oss lite och checkar av så att kommunikationen fungerar. Det är under denna stunden som våra sinnen blir ett.

Att alltid starta ridpassen på samma sätt skapar en trygghet hos både mig och hästen. Hästen vet alltid vad som förväntas av den, och det är sällan jag sitter upp och inte vet vad jag ska göra under ridpasset.

Att ta hjälp av Maria har hjälpt mig på många sätt. Det har stärkt min tro på mig själv och det jag gör, vara närvarande i nuet, släppa de som inte går att göra något åt och framför allt –  släppa de tankarna som stör mig och istället fokusera rätt.