Född och uppväxt med hästar så har jag alltid ridit, började tävla och träna”på riktigt” först i vuxen ålder. Jag har tävlat t.o.m. 1,40 hoppning på egenutbildade hästar och tävlat Falsterbo, Elmia m.m. samt jobbar som ridlärare.

Jag kontaktade Maria efter ett väldigt tufft år med skadade hästar och dåligt självförtroende. Det hade gått så långt att jag var rädd för att hoppa, hinder på 30 centimeter kändes enorma.  Under alla år som jag ridit så har jag aldrig haft ett system i ridningen och inte heller hittat någon tränare som riktigt “förstått mig”.

Med hjälp av Marias mentala träning och vårt gemensamma synsätt så kunde jag äntligen börja hitta knapparna till utveckling igen. Jag har jobbat med systemet kring övergångar och rutan med väldigt bra resultat. Det funkar både för mina inridningshästar samt mina egna. Min ena häst är väldigt pigg och framåt, det har varit svårt att få honom att slappna av i ridningen. Genom att jobba med övergångarna så räcker det numera med att göra ett par stycken i skritt så börjar han frusta och slappna av.

Genom detta system så har jag kunnat stärka samtliga hästar och framför allt hittat ett system för rakriktning och avslappning. Dessutom så har jag fått hjälp av Maria med att visualisera det resultat jag vill ha samtidigt som jag identifierat mina triggers. Vi är nu äntligen tillbaka på tävlingsbanan och jobbar oss framåt.