Om Sporre Academy och Maria Sundin

I över 30 år har jag tränat ryttare och hästar på heltid. Med en bakgrund som hoppryttare och med utbildning och licens som hopptränare och ridlärare har jag arbetat med ryttare på olika nivåer, från klubbnivå till internationella framgångar, vilket alltid har varit lika spännande! Som professionell ICF-coach och licensierad mental tränare har jag tagit utvecklingen för dig och din häst till nästa nivå.

Under mina år av samarbete med ryttare på olika nivåer, allt från internationella elitryttare till hobbyryttare, har vi tillsammans skapat ett system för att kombinera mental träning med modern ridning och tävling inom alla discipliner.Jag utvecklar nu Sporre Academy tillsammans med mina ambassadörer som aktivt rider och tävlar inom systemet. Många av oss arbetar med elever enligt vår metod.

Systemet hjälper dig att bli en bättre ryttare genom att du själv tar större ansvar för din egen utveckling tillsammans med din häst. Du lär dig att vara lugn och koncentrerad genom mental träning. Det gör också så att du kan hantera problem som kommer upp. När du har en plan för hur du ska nå dina mål blir det även enklare att inte bli stressad av vad andra tycker och tänker.

Sporre Academys filosofi innebär att man rider på ett sätt som inte bara följer de traditionella ridprinciperna utan också tar hänsyn till hästarnas välbefinnande och mentala tillstånd. En häst som känner sig trygg med sin ryttare kommer att svara med villighet och tillit.Vi är övertygade om att framgång kan uppnås utan att använda sig av orättvisa eller hårda metoder, för det är när hästen är i harmoni med sin ryttare som den verkliga magin kan ske.


Mental träning för att förbättra fysisk och mental prestation är välkänt inom olika områden. De flesta moderna idrottare använder mental träning för att prestera på topp. När du samarbetar med levande djur som hästar eller hundar är det viktigt att vara medveten om hur dina tankar och känslor påverkar djuret. Du behöver träna dig själv att fokusera rätt och vara närvarande i stunden samtidigt som du har en tydlig plan. I vårt system tränar du på att automatisera avspänning, fokus och närvaro samtidigt som du skärper ditt fokus på det som verkligen leder till bästa prestationen.

Det kräver självinsikt och en ständig vilja att lära och anpassa sig, men resultatet är ett partnerskap som är både givande och hållbart över tid. Oavsett om man strävar efter höga tävlingsmeriter eller bara vill njuta av ridningen som en avkopplande hobby, ligger nyckeln till framgång i samspel och ömsesidig respekt.

För Sporre Academy Maria Sundin

Rulla till toppen