Jannica Wadell

Jannica Wadell är tävlingsryttare på 1.40-nivå, unghästutbildare samt utbildad hopptränare och ridlärare.

Här är Jannicas egen historia om hur hon använder den mentala träningen.

Mental Ridning

För snart 4 år sedan träffade jag Maria Sundin för första gången, platsen var Falsterbo & min sambo hade bokat ett Coachingsamtal åt mig. Detta samtal var det första av många & starten på ett ”nytt liv”, nya insikter & ett nära samarbete.

Jag hade vid flera tillfällen tidigare träffat terapeuter & mentala tränare & hade inga större förväntningar denna gång.

Kanske var det just det som gjorde att jag var redo för förändring?

Efter några coachande samtal träffades vi i ridhuset, platsen var Stall Solbacken, Flen. Hästen jag red var Dirty Cam JW.

Maria gav mig några enkla instruktioner & VIPS, plötsligt infann sig en känsla av samspel, jag hade en mjuk kontakt med DC, han som alltid varit väldigt stark & lite orytmisk kändes fantastisk, lyssnade på mina tankar, det starka försvann & galoppen kändes rytmisk & likadan i båda varven.

Jag minns passet som igår!

Genast längtade jag tills vi skulle träffas uppsuttet nästa gång.

Samtalen fortsatte om än med motstånd från min sida, att förändras är jobbigt & svårt.

Nästa gång vi sågs uppsuttet träffades vi hemma hos mig på ridbanan, hästen jag red var Speranza. Speranza va oxå en häst åt det starkare hållet, lite tung, osmidig & oelastisk. Denna gång skulle jag hoppa några språng. Ett av mina problem var att jag hade svårt att landa i balans, efter landningen ”drog hon iväg” med mig… Jag fick en uppgift, att tänka HALT & göra halt efter hindret. Då stannade hon på långsidan innan jag ens påbörjat anridningen. Jag tänkte ju bara!?

Wow, Tankens Kraft!

Jag blev helt såld & ville veta mer, mer mer!

Maria introducerade mig för sitt system hon börjat utveckla. Jag började genast arbeta med samtliga hästar hemma på gården, unga som gamla. Helt plötsligt blev ridningen lustfylld & meningsfull. Allt jag gjorde blev mätbart & snabbt märkte jag förbättringar hos både hästarna & mig själv.

Vid sidan av den mentala ridningen & systemet gick jag en webbaserad Ledarskapsutbildning, Full Hand.

Verktygen i utbildningen tillsammans med de coachande samtalen & systemet i ridningen gav mig sådan harmoni, glädje & ett lugn jag ej känt tidigare.

Jag introducerade systemet för mina elever vilka ganska snabbt oxå märkte en positiv utveckling.

Idag samarbetar jag & Maria för att ständigt utveckla systemet.

Som stöd för detta har Maria bla gjort en Webkurs som ger stöd på hemmaplan, kursen går igenom de 4 viktiga grundstenarna.

Vi har även tagit fram ett förslag på 8 veckors hemmaträning vilket underlättar för våra elever. De har då något konkret att hålla sig till mellan de fysiska hoppträningarna.

Det är såååå häftigt att äntligen lita på det jag gör, känslan av att jag känner mig trygg & säker har förändrat mitt liv, både som person & ryttare.

Idag är jag ganska samlad, fokuserad, står för vad jag känner, tänker & tycker. Allt mer sällan hamnar jag i situationer som blir dramatiska, jag har inget behov av att höras & synas längre.

Jag känner att jag duger som jag är & jag trivs med livet. Jag & hästarna kan prestera då arbetsklimatet är avslappnat. Idag innehåller inte livet lika stora berg & dalar som tidigare!

 

 

Rulla till toppen