My Pherson- ambassadör både som ryttare och i sitt jobb!

Jag började rida för Maria när jag var liten och fortsatte med det fram tills jag började plugga. När jag kom tillbaka efter pluggpausen introducerade Maria systemet för mig. Tidigare hade jag mycket problem med frustration, prestationsångest, ilska och osäkerhet i min ryttarroll. Nu är situationen en helt annan.

 

Att rida enligt Sporre Academys system med övergångar, rutan och dubbelsidig kommunikation har varit helt revolutionerande för mig och min ridning. Hästen älskar det och vi båda känner oss trygga i vad vi gör. Min häst har varit en svår nöt för mig att knäcka. Hon har stark integritet och är kraftigt ifrågasättande vilket skapade frustration och osäkerhet hos mig. Gjorde jag verkligen rätt? Hästen var ju väldigt tydlig med att hon minsann inte tyckte det. Vad höll jag egentligen på med? Ihop med Maria har jag hittat verktyg för att hantera både hästens och mina frågor. Jag använder systemet för alla hästar jag rider och det fungerar mycket bra.

 

Foto: Equine By Vidal

Maria och Sporre Academy har hjälpt mig på många sätt, både i min ridning och i mitt hästliv i allmänhet. Jag har ett helt nytt lugn och en stark tro på vad jag gör. Jag ser min utveckling mycket tydligare i och med att jag vet vad jag ska fokusera på och kontakten mellan mig och min häst har aldrig varit så bra som nu. Hon förstår precis vad jag menar direkt vilket motverkar frustration hos både mig och henne. Detta gäller både i ridningen och i hanteringen i övrigt. Hästen blir helt enkelt lugn och nöjd eftersom hon förstår vad som väntas av henne och vad som är rätt. Samma sak kan egentligen sägas om mig, jag vet precis vad jag ska göra och krånglar inte till det. Vi kan numera kommunicera med nästan osynliga medel vilket är otroligt häftigt. Inget av detta hade skett utan Marias hjälp, hon skapar magi med sitt fantastiska system.

Rulla till toppen