Om Sporre-systemet- ridning på ett enkelt sätt

Nu är det snart 5 år sedan jag på allvar började att systematisera min metod för ryttarträning. Grunden bygger på 30 års erfarenhet av undervisning och träning av 100- tals eller troligtvis 1000-tals ekipage+ min egen ridning, träning och tävling såklart. Jag räknade för några år sedan ut att jag undervisat minst 20 000 timmar?

Jag har haft förmånen att studera de bästa ryttarna i världen och efter att jag utbildat mig till mental coach och tränare så har jag förstått det jag egentligen länge vetat; hur mycket som vår hjärna, tankar och känslor påverkar både oss själva och vår häst. Jag har försökt att på ett enkelt sätt ”översätta” det som de bästa ryttarna intuitivt och omedvetet gör till enkla övningar för att skapa en bra känsla hos häst och ryttare.

Det har resulterat i Sporre-systemet som vi nu ser fungerar för ryttare på alla nivåer. Jag hoppas att ni alla vill vara med och fortsätta utvecklingen, nu när vi ser att det går alldeles utmärkt att ta sig upp på elitnivå genom att hålla sig till detta! Stort tack till Jannica Wadell som är min ständiga försökskanin och bollplank, och trott på detta från början. Tack också till Peter Liljedorff som bevisade att det går fint att rida 1.50 utan problem och till Peter Heijel som var med från början och vågade prova.

Rulla till toppen