Sara Hedberg- Pepino PRE

Jag har ridit sedan jag var 4 år gammal. 2001 startade jag mitt företag Pepino PRE AB och har sysslat med spanska hästar sedan dess. Fram till 2015 hade jag ofta ca 20 egna hästar och red dagligen 5-10 av dessa. Jag födde upp, importerade och förmedlade 100-tals PRE-hästar under dessa år och jag var en ryttare med mycket gott självförtroende som red vilken häst som helst.

2016 var jag med om en ridolycka som knäckte mitt självförtroende helt. Jag trappade ner min verksamhet och sålde av i princip alla mina hästar. Kvar blev stora, snälla Hurón FS, en hingst född 2008, som jag köpt i Spanien som 5-åring. Jag lade om mina mål med min ridning och satsade allt på denna härliga häst. Min dröm & mitt mål var Grand Prix! Jag tränade och red flitigt och mycket planerat och noggrant. Ändå uteblev tävlingsresultaten och sakta med säkert sjönk mitt självförtroende. Ridningen blev en press och stress och hela mitt välmående styrdes av hur senaste träningen eller tävlingen gick. I ridningen upplevde jag mycket frustration, missnöje och slit. Glädjen över att rida och umgås med min häst var borta…

Sommaren 2019 kände jag NEJ – nu måste jag ändra något annars kan jag lika gärna sluta rida! Jag hade lagt oerhört mycket tid och pengar på att träna för fantastiskt duktiga och meriterade tränare. Och såklart lärt mej massor! Men nu behövdes något annat. Jag behövde få hjälp att hitta glädjen. Att hitta tillbaka till känslan. Valet föl på Maria.

Idag är min relation med min häst så annorlunda. Vi är ett team. Det är han & jag. Vi har gått  från att kämpa mot varandra, till att dansa med varandra. Jag plockade fram mitt gamla självförtroende igen. Eller i alla fall bitar av det, och nästan alla dagar… Jag kan ju rida. Lite grand i alla fall…

Vi gick från att skrota alla tävlingsplaner och bara tänka på att njuta av att rida, till att tänka – utbilda rörelser är ju kul – till att tänka – vem vet GP kanske inte är HELT omöjligt i alla fall. Men klart är i alla fall att vägen är minst lika viktig som målet.

Marias system har lärt mej att våga slappna av igen, att våga känna känsla igen – och lita på den!

Jag är såååå glad att jag kontaktade henne och så oerhört tacksam och ödmjuk.

 

Sara Hedberg

Pepino Dressage & Breeding

Rulla till toppen