Elin Johnsson Sivertsson- hoppryttare med lång erfarenhet.

Jag heter Elin Johnsson Sivertsson och är 36 år och bor på en liten hästgård med man och barn. Är civilingenjör och jobbar på “vanligt” jobb som chef för en Teknik & Utveckling avdelning. Har hopphästuppfödning där jag tar 1-3 föl per år och säljer de flesta men behåller emellanåt några stoföl som jag i så stor utsträckning som möjligt försöker hinna med att vidareutbilda själv. Ibland svårt med jobb, graviditeter, småbarn, renoveringar mm och då tar jag hjälp 😉

Jag har tävlat SM för juniorer och Young riders i hoppning (1.45-1.50). Bästa SM placering var en 14e plats 😉 Men låg under alla de åren på topp 20 på ryttarrankingen trots jag bara hade en häst att ta poäng med! Under 2000-2005 hade jag fina hoppframgångar med mina “dressyrstammade” skimmeldamer Opera och Balett! 

Efter min lilla “elitsatsning” började jag plugga och red unghästar och har lyckats rida både Falsterbo och Breeders på Flyinge! Jag var även Ehrengranatstipendiat på Flyinge 2005-2006 och har också hunnit med (innan och efter J/YR tiden) att jobbat utomlands med hästar i Belgien, Tyskland och USA.Med dessa samlade meriter och erfarenheter gjorde jag yrkesprov som diplomerad unghästutbildare och godkändes! 

Sista året som YR var jag hoppstipendiat på Flyinge och fick träna för landslagstränare både i hoppning och dressyr på både Balett och mina unghästar från Flyinge. Men var nu istället ”själv eller själv med mamma” på de stora tävlingarna.Köpte sedan tillbaka Balett när hon blev pensionär och började ta föl på henne och hennes döttrar och köpte även ytterligare avelssto.

Två sålda föl på Elitfölauktionen, två 2a platser på Schockemöhles fölvisning, ett hoppdiplom på 3års, o uppfödare till bästa svenskfödda 7-åring på Göteborg Horse Show 2014! Ser lovande ut för fler fina framgångar!

Bim E e. Cabachon

Rider och tävlar nu min egen uppfödning BIM och har ett fint 2-års sto och hoppas på några fina stoföl att behålla de kommande åren!

Hur började jag rida enligt Sporresystemet och vill dela med mig av det i Sporre Academy?

Jag har nog alltid försökt hitta en balans mellan ”kontroll” och känsla när jag rider. Men det har alltid känns som två motsatser som är svårt att kombinera, militäriskt eller flummigt. Har tränat väldigt traditionellt för väldigt bra tränare och lärt mig ofantligt mycket men har saknat och sökt lite efter hur man får in känslan, lugnet, harmonin och att fokusera på att jobba tillsammans med hästen för att nå framgång.

Har haft mina största framgångar med hästar som “gör vad jag tänker”, men hur tar jag mig dit om det bara inte blir så av sig själv?

Inte för inte är jag ingenjör och gillar logik och system 🙂 Vilket gör att jag trivs väldigt bra med att få in delarna som känsla, mental träning och förtroende som en logisk och naturlig del i den dagliga träningen av hästarna. Helt plötsligt behöver jag inte välja ”det ena eller andra” utan får med båda delarna och förstår vad jag gör!

Balou du Rouet under tiden hos Schockemöhle, en häst som det gick att rida med tanken!
Rulla till toppen