Linnea Länsberg, utbildar sig till beridare i Tyskland

Mitt namn är Linnea Länsberg och jag är 20 år gammal. Just nu befinner jag mig i Tyskland där jag går beridareutbildningen på stall Ramsbrock, vilket är ett stort försäljnings/tävlingsstall med totalt ca 1000 hästar. Jag har 8 hästar i träning och rider allt ifrån 3 åringar till äldre mer välutbildade hästar. Jag tävlar nästintill varje helg upp till 130 nivå.

Mental träning har betytt jättemycket för mig. Både för att sätta upp tydliga mål, vilket resulterar i mer motivation även i motgång. Även hur jag kan hantera jobbiga känslor, tankar och hur jag kan tänka mer positivt och tro på mig själv.

Med Marias träning har jag lärt mig hur viktigt det är att ha ett system i min ridning. Jag använder mig alltid av övergångar vid träningen av alla mina hästar.

Detta får mig att känna mig mer lugn och avslappnad, vilket resulterar i att hästarna känner likadant. Detta har hjälpt mig väldigt mycket då jag rider så många olika typer av hästar. Övergångarna fungerar jättebra för att få hästarna mer känsliga för hjälperna samt att bygga upp tillit mellan häst och ryttare.

Maria har hjälpt mig så mycket under min resa och finns alltid där för mig när jag behöver stöd. Hon har hjälpt mig att inse att allt är möjligt bara man jobbar hårt och sätter tydliga mål!

Rulla till toppen